Faire le bon choix de bottes pour le travail agricole

Het kiezen van laarzen is niet gemakkelijk. Als landbouwer gebruik je ze dagelijks. Dient u te kiezen voor comfort, soepelheid of een ander voordeel, afhankelijk van uw landbouwbedrijf? Het is inderdaad noodzakelijk om de juiste laarzen te vinden die aangepast zijn aan het gebruik op de boerderij, aan eenbepaald seizoen en aan de gewenste veiligheid. Rekening houdend met al deze elementen, zult u zeker meerdere paren nodig hebben, afhankelijk van de uit te voeren lwerkzaamheden! Er bestaan veel verschillende modellen; hoe kun je ze uit elkaar halen? Hier vindt u alle nodige informatie om de perfecte laars te vinden !

De verschillende materialen volgens de beschikbare modellen.

Le PVC : Bestand tegen slijtage en scheuren. PVC laarzen zijn stijf en koud.
Polyurethaan : een geïnjecteerd synthetisch materiaal, lichter dan rubber of PVC. Polyurethaan laarzen blijven zacht en soepel aanvoelen en zorgen voor een thermo-isolerend effect.
Le Natuurlijk rubber: : Dit natuurlijke en levende materiaal is gemaakt van het latex van de latexboom zoals de Hevea. Rubberen laarzen zijn soepel en flexibel en zorgen voor een lange levensduur. Rubber heeft een hoge slijtvastheid.

De keuze van het materiaal van uw laarzen kan bepalend zijn, maar de kwaliteit van de voering is ook van belang om de eigenschappen ervan te behouden of te versterken.

Hier vindt u de verschillende kwaliteiten van voeringen !

Canvas voering : 100% katoen.
Jersey voering : een tricot dat bestaat uit 50% polyester en 50% katoen. Het is een rekbaar materiaal zoals rubber. De combinatie van de twee materialen zorgt voor comfort en bewegingsvrijheid.
Neopreen voering : Neopreen wordt veel gebruikt voor wetsuits omdat het voorkomt dat lichaamswarmte wordt afgevoerd. Het is een uitstekende isolator tegen de kou. Neopreen garandeert elasticiteit, het heeft een goed warmte-isolerend vermogen en een goed elastisch geheugen.

Onderhoud tip: om uw laarzen langer te behouden, moet u ze af en toe wassen in helder water en afvegen met een doek. Bewaar ze in een droge en geventileerde ruimte, uit de buurt van de zon en warmtebronnen.