Le conservateur d’ensilage maïs : à quoi ça sert

Verwarming bij de opening, verlies aan droge stof, een slechte conservering van uw kuilmais kan u al snel veel geld kosten en een daling in uw melkproductie veroorzaken ... Stel dat u enkel met de juiste kuiltoevoegmiddel uw prestaties kunt verbeteren?
Wij geven u hieronder alle informatie die u nodig heeft om de rol en de voordelen van kuiltoevoegmiddelen te begrijpen en welke te kiezen!


Het verlies aan droge stof in uw kuilmais zoveel mogelijk beperken is een ware uitdaging, en dit vanaf het moment dat de silo wordt aangelegd tot het voer wordt verstrekt, om zo uw kudde met energie- en eiwitrijk voeding te voorzien. Voordelen van het gebruik van een aangepaste toevoegmiddel voor een goede ingekuilde mais
  • verhoogt de melkzuurgraad
  • vermindert verliezen en warmteophoping bij de opening van de silo
  • voorkomt de ontwikkeling van gisten en schimmels die verantwoordelijk zijn voor broei
  • verbetert de verteerbaarheid en de valorisatie van kuilvoereiwitten
  • verbetert de smakelijkheid en dus de opname door de dieren
  • produceert op natuurlijke wijze monopropyleenglycol, een aanvullende energiebron.

Door het toevoegen van een inoculant heeft u alles te winnen: u verstrekt een voordelig rantsoen omdat u minder krachtvoer moet aankopen, en bovendien rijk aan energie en proteïnen voor een productie van hoge kwaliteit en een betere ontwikkeling van de dieren.

Welk kuiltoevoegmiddel kiezen?

Bij Vital Concept hebben we ervoor gekozen om u de beste combinaties van homo- en heterofermentatieve bacteriestammen aan te bieden, die ook in microdoseringen kunnen worden opgenomen (zelfs met pompen op compressoren) zonder risico op verstopping. De inoculanten formules voor kuilmaïs die Vital Concept aanbiedt, kunnen in de biologische landbouw worden gebruikt, zijn niet giftig, niet bijtend en niet corrosief.

3 specifieke formules voor mais voor 3 verschillende toepassingen :
  • De Vitasil B MF : inoculant voor kuilmais met een droge stof tussen 25 en 40% waardoor de silo in 8 weken tijd in optimale omstandigheden geconserveerd kan worden.
  • De Vitasil B Speed MF : inoculant voor kuilmais met een droge stof tussen 25 en 40%, die een optimale conservering van de silo mogelijk maakt en de opening ervan na slechts 2 weken !
  • De Vitasil B MG: inoculant voor de conservering van vochtige mais korrels die een optimale conservering in 8 weken mogelijk maakt.

Activatoren voor de conservering voor uw voer zijn de beste investering om de kosten van uw rantsoen te verlagen en het rantsoen veiliger te maken. Het is de garantie voor een gezond, smakelijk voeder, zeer goed geconserveerd over een lange tijdspanne, met beperkte verliezen, voor een kwaliteitsvolle en rendabele productie.